Bedre søvn giver bedre præstationer i hverdagenHar du prøvet at have rigtigt slemt jetlag? Sådan at du går zombieagtigt rundt, og ikke helt har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der foregår på dit arbejde? Du føler dig desorienteret?

Hvis det er jetlag, bliver reddet efter nogle dage. Men hvis det er en permanent tilstand, kan det være ødelæggende – både for dine præstationer i hverdagen og for dit helbred på lidt længere sigt.

Men vær ikke nervøs, for der er masser ting, du selv kan gøre for at sove bedre.

Bliv hjulpet af gode værktøjer

Der er flere gode løsninger på markedet, som du kan gå i gang med at bruge.

Kom i gang og beskyt dit syn med Blue Light-briller. Når du ser TV, på en computer eller på din mobiltelefon, udsættes dine øjne for blåt lys, hvilket gør det sværere at falde i søvn, fordi opkvikkende stoffer udløses i din krop af det blå lys. Det kan du undgå med disse briller.

Eller hvad med en sovemaske fra Super Sover? Så får du dækket øjnene til på samme måde som du kender det, hvis du har fløjet langt. Så bliver du isoleret fra lys udefra, samtidig med at du et blidt tryk omkring dit hoved. Rigtig rart og afslappende.

Etabler et godt soveritual

Noget andet, der vil hjælpe dig til bedre søvn, er at etablere et godt soveritual. En fast rækkefølge du følger hver aften, når du skal i seng – ligesom hvis du putter små børn. De kan godt lide at tingene sker på samme måde hver aften – og det kan din krop også.

  • Gå i seng på samme tidspunkt hver dag.
  • Sov i et mørkt rum med frisk luft.
  • Læs lidt i en bog eller et blad som en del af dit soveritual.

Så vær ikke længere nervøs for om du kan sove. Sov godt!