Hvornår skal du have hjælp af en fysioterapeut?Alle kender det, kroppen virker ikke helt som den burde og der er steder hvor der kunne være brug for en hjælpende hånd til at komme på rette kurs igen. Hvis du også har det sådan, så kan det være at du skal have fat i en fysioterapeut der kan hjælpe dig. Du behøver ikke at være den helt store atlet, for at få lige præcis dette behov. Fysioterapeut er for alle mennesker, om de er fysisk aktive i hverdagen eller ej. en fysioterapeut vil kunne støtte dig og din krop til at komme tilbage på sporet, hurtigere og stærkere end før. Leder du efter en God fysioterapeut i Helsingør, så er der flere at vælge imellem. Her er det vigtigt at vælge ud fra dine fysiske skavanker og finde en der er ekspertise indenfor lige præcis din problematik.

Hvad er det en fysioterapeut kan hjælpe med?

Det helt store formål med en fysioterapeut er, at kunne hjælpe kroppen til at fremme livskvalitet og fri bevægelse. Her er der flere biomekaniske ting der kan sætte en stopper for denne oplevelse og det er lige præcis her, at fysioterapeuten har sin ekspertise, uddannelse og erfaring. Det kan være som følge af alder, sygdom eller en skade, at du ikke længere er i den fysiske bevægelsesfrihed som du ønsker. Hos en fysioterapeut vil du først og fremmest blive analyseret, eller din krop og bevægelse vil, hvorefter der opsættes en målrettet behandling, i form af øvelser og bevægelser, der kan styrke de svage områder, så du igen kan komme på rette køl og blive rørig igen.

Er der forskel på en kiropraktor og en fysioterapeut?

Der er forskel på en fysioterapeut og en kiropraktor i den forstand, at der er to forskellige fokusområder. En kiropraktor vil som oftest have fokus på undersøgelse og behandling, mens en fysioterapeut særligt har fokus på forebyggelse af skader og bevægelsesnedsættelse og genoptræning. Det er meget groft sagt og i mange tilfælde, så vil der på begge områder være overlap, grundet den specifikke problematik, hvor der målrettes en behandling til lige præcis dig.

Kan fysioterapi kombineres med andre behandlingsformer?

Der er mange tilfælde, hvor en fysioterapeut kan hjælpe dig med at komme i mål med dine ønsker for en styrket krop. Der er dog ingenting galt med at søge alternative behandlingsmetoder, der kan kombineres sammen med fysioterapien. Her er det dog vigtigt at have fokus på, at det ikke er forskellige metoder, der modarbejder hinanden. Men i bund og grund, så kan det i flere tilfælde være en fordel at kombinere flere forskellige metoder, for at styrke din krop og bevægelse bedst muligt og på flere forskellige fronter.