Sådan når du dine 10.000 skridt om dagenDet kan være du også har oplevet at stå tilbage efter en lang dag og tænkt over hvor alt tiden blev af. Måske har du et ønske om at bruge mere tid i hverdagen på at være fysisk aktiv, men har ikke overskuddet til at tage i fitnesscenter eller svømmehallen. Her får du et par gode råd til nemt at opnå de berømte 10.000 skridt om dagen.

 

Lad cyklen eller bilen stå

Mange kan have svært ved at finde tiden til en gåtur i hverdagen, når der efter arbejde både skal handles ind, laves mad og have tid til social samvær med familien. Det man skal huske på er, at selv de små gåture tæller, og det er altså ikke et must at træde i vandrestøvlerne og trave ud på den helt store tur hver dag. Dog bor størstedelen af os forholdsvis tæt på vores sædvanlige dagligvarebutik. Lad bilen eller cyklen stå hjemme, tag et lækkert joggingsæt på og udnyt den tiden bedst muligt ved at få indkøb og gåturen taget i et hug.

 

Hemmeligheden bag en god gåtur er nemlig også at have det rette tøj på. Jeg selv hopper altid i et joggingsæt når jeg skal ud og gå mine ture – så er der ikke noget der sidder og strammer, og jeg kan bevæge mig frit. Find et par af mine ynglings sæt til en gåtur lige her.

 

Køb en skridttæller

Om vi vil indrømme det eller ej, tror jeg på, at der inde i os alle findes et konkurrencegen vi ikke kan ignorere. Flere undersøgelser viser, at vi går mere, hvis vi har en skridttæller eller aktivitetsarmbånd på, end når vi ikke har. Derfor er en af de første opgaver til at nå dine 10.000 skridt, at anskaffe dig en form for skridttæller, så du kan følge med i hvor langt du er nået i løbet af dagen.

 

Få dig en gå-makker eller husk høretelefonerne

En lang gåtur kan godt virke kedelig og uoverskuelig, men der findes en masse muligheder for at gøre det lidt sjovere. Tag en veninde eller ven under armen, eller smæk et par høretelefoner i ørerne og lyt til din ynglings lydbog – det gør gåturen meget nemmere og tiden vil flyve afsted.

 

Fordele ved at gå 10.000 skridt om dagen

Den helt store sundhedsfaktor i at gå 10.000 skridt om dagen er naturligvis at ens kondition bliver styrket, men dette er kun en ud af mange. Motionen gavner ikke kun dit fysiske- men også det mentale helbred, og herudover reduceres risikoen for flere sygdomme som fx diabetes og demens gennem den fysiske aktivitet. Følg de ovenstående råd og nå, hvis ikke de 10.000 skridt, så forhåbentlig lidt flere end det nuværende.