Sådan vasker du dit tøj og sengetøj på den rigtige mådeDet er ikke kun dit tøj, der har brug for at blive vasket. Også dit sengetøj skal rengøres løbende, hvis du vil undgå at få bakterier og skidt i sengen. Men hvordan vasker man egentlig sit tøj og sengetøj på den rigtige måde? Få svaret her.

Tøjet

Tøjet skal vaskes alt efter, hvilken type tøj det er. Der er dog nogle generelle regler, der gælder for alle typer tøj. For det første skal du altid læse vaskeanvisningen, inden du vasker tøjet. Hver type tøj har nemlig sine egne vaskeanvisninger, og det er derfor vigtigt, at du følger dem. Tøjet skal altid vaskes i den anbefalede temperatur, og det skal vaskes med det anbefalede vaskemiddel. Det er ikke altid, at det er det samme vaskemiddel, der er godt for alle typer tøj. Du skal desuden altid vaske tøjet inden brug, og det gælder også tøj, der ikke er nyt.

Sengetøjet

Sengetøjet skal også vaskes løbende, hvis du vil undgå at få bakterier og skidt i sengen. Der er dog nogle særlige regler for, hvordan du vasker dit sengetøj. For det første anbefales det, at du vasker det ved 60 grader. Det er nemlig den temperatur, der dræber bakterier bedst. Desuden skal du være opmærksom på, at nogle tekstiler kan krympe, når de vaskes ved høje temperaturer. Derfor skal du altid læse vaskeanvisningen, inden du vasker dit sengetøj. Hvis du har bambus sengetøj 140×200, kan du med fordel læse vores blogindlæg om hvordan du vasker og tørrer bambus sengetøj.

Hvorfor er det vigtigt at vaske sit tøj på den rigtige måde?

Det er vigtigt at vaske sit tøj på den rigtige måde, da du ellers risikerer at skade dit tøj. Det gælder især for sarte tekstiler, men det kan også skade almindeligt tøj, hvis du vasker det forkert. Vil du undgå at skade dit tøj, er det derfor vigtigt, at du følger de generelle regler og de særlige vaskeanvisninger. Dertil kan man jo også sige, at du vil få det bedste resultat med dit tøj, hvis du vasker det på den rigtige måde.

Hvorfor er det vigtigt at være grundig med at vaske sit sengetøj?

Det er vigtigt at være grundig med at vaske sit sengetøj, da du ellers risikerer at få bakterier og skidt i sengen, når du sover. Bakterier og skidt kan optræde i sengetøj, hvis det ikke vaskes hyppigt og grundigt nok. Det kan give dig diverse hudproblemer, og det kan være årsag til, at du får allergi.