3 grunde til, at vand hjælper din krop før, under og efter træningDu ved det nok godt. Uden vand overlever du ikke. Men hvorfor ellers drikke vand, når der er så mange andre muligheder for at få væske indenbords? Det fortæller vi dig nærmere om herunder.

 

Selvom vand i sig selv kan virke kedeligt at indtage, er det ikke desto mindre vigtigt, at du får det indenbords. For det hjælper ikke kun med at holde kroppen i gang – det kan også forbedre din restitution, hvilket er vigtigt, når du træner meget.

 

Du holder kroppen i gang ved at drikke vand

 

Drikker du ikke vand, får du det ganske enkelt dårligt. Ja, du kan også godt gå en dag uden at drikke vand ved at skifte det ud med varer som sodavand, juice og mælk. Men, det er ikke sundt på den lange bane.

 

Alle dine celler og led behøver vand for at kunne holde sig i gang, ligesom huden også behøver rigeligt med vand for at forblive smidig. Dertil har du også brug for det for at kunne svede, når du træner.

 

Synes du, at vand bliver for kedeligt både før, under og efter træning, kan du gøre det ekstra delikat med en skive citron, mynte eller lemon.

Mineralerne i vand kan lindre og pleje kroppen

Selvom træning i sig selv er en måde at behandle kroppen godt på, så er det at drikke vand i sig selv også en måde at behandle kroppen godt på. For vand er ikke bare vand. Det indeholder også mineraler, som er gode for din krop. Mineraler, hvis funktioner er at lindre og pleje din krop indefra – og det har du brug for, hvis du gerne vil præstere godt.

Det er godt for din restituering

Når du træner, frigiver musklerne affaldsstoffer. For at blive skyllet ud har kroppen brug for vand. Når du drikker godt under og efter træning sikrer du dig et langt højere velvære i kroppen.

Se mere her om hvor meget vand du burde drikke under din træning.

 

Men, du kan også bruge det uden for kroppen i form af et isbad for at presse mælkesyren ud af musklerne eller i en varm pool for at få musklerne til at slappe fuldstændigt af.

 

Sørg derfor for at drikke godt med vand hele dagen. Uanset om du har et stillesiddende arbejde på kontor eller et fysisk job som malermester.