Få en sund aftensmad når du spiser vegetariskAt spise sundt er en af grundstenene i det at leve sundt, og en rigtig god måde at spise sundt er ved at spise vegetarisk. Og nej, jeg snakker ikke bare om kun at spise salat. Jeg snakker om alle de lækre og sunde vegetaropskrifter som man kan finde derude, både på nettet og i kogebøger. For det er rent faktisk muligt at have en sund kost uden kød – det er endda ofte sundere.

 

Jeg elsker selv både at løbe i parker og træne i center. Jeg oplever ofte at rigtig meget kultur om det at skulle træne ender med at handle om den kost man spiser, af god grund selvfølgelig. Ofte så kommer emnet om proteinindtag op, og her er det at folk foreslår kylling, som selvfølgelig er en høj kilde til protein i forhold til både vægt og kalorier. Men der er faktisk en endnu bedre kilde til proteiner i forhold til specielt kalorier, som også samtidig er mere miljøvenlig og hjælper på dyrevelfærd. Jeg snakker selvfølgelig om bælgfrugter, der er et fantastisk alternativ til animalsk proteinholdig føde. Bælgfrugter er virkelig et nøgleord når det kommer til vegetarisk og vegansk mad, og det er derfor klart at det anvendes i næsten alt plantebaseret og balanceret kost. For det er faktisk muligt at blive trænet og samtidig være vegetar, og så er det en utrolig god måde at tabe sig på, da der selvfølgelig er færre kalorier. Jeg har selv fundet fantastiske sunde opskrifter der er vegetariske, men som samtidig skaber god mæthedsfølelse efter en dag i træningscenteret.

 

Jeg føler virkelig at det at spise vegetarisk har gjort meget for min sundhed. Jeg tager ikke lige så let på som jeg gjorde da jeg spiste ting som for eksempel rødt kød. Der er endda også meget forskning der peger på at det at spise rødt kød forhøjer risikoen for hjertekarsygdomme og blodpropper. Det er i det hele taget en god ide at spise meget grønnere end hvad de fleste gør. Og så gør man også en forskel for miljøet, da animalsk produktion sviner en del mere end dyrkning af afgrøder. 

 

Min dag starter og slutter altid med et godt vegetarisk måltid. Jeg spiser altid havregryn med rosiner på om morgenen – nogle gange også lidt granola. Når der er tilbud sørger jeg også for at købe sojamælk, men ellers så er komælk stadig vegetarisk. Til frokost spiser jeg rugbrødsmadder, og her sørger jeg altid for at lave noget lækkert vegetarisk og proteinrigt pålæg til at putte på, som blandt andet humus eller kikærtesalat. Hvis det er på en af de dage hvor jeg har været ude at træne spiser jeg også noget skyr eller en sojabaseret yoghurt for at få lidt ekstra protein i kroppen. Til sidst når vi til aftensmaden, og her sørger jeg for at spise et sundt og varieret vegetarmåltid. Der er simpelthen så mange muligheder for plantebaseret mad, men nogle gode forslag kunne være Dahl eller bagte auberginer med tofu-scramble der begge er lette, sunde og nærende vegetarretter med et godt proteinindhold. Jeg kan love dig for at du vil få en sund hverdag, hvis du spiser vegetarisk som mig.