Sådan sikrer du din cykel i mørketVi er for alvor indtrådt i den mørke vintertid. Dette betyder ikke kun kortere dage, men også mørkere dage, aftner og nætter. For dig, der ofte bruger cyklen som transportmiddel, har dette stor betydning. Det er altid vigtigt, at sikre sin cykel, og prioritere sikkerhed fremfor alt – især i mørket, hvor trafikken er voldsommere og sværere at navigere i. Du kan blandt andet sikre din cykel i mørket ved at investere i funktionelle MTB cykellygter og smarte reflekser. Vil du vide mere om, hvordan du sikrer din cykel i mørket? Så læs med herunder hvor du finder alt den information, du skal bruge. Måske vil du blive overrasket over, hvor let det kan gøres!

Funktionelle MTB cykellygter

Der er ingen tvivl om, at mørkekørsel er enormt udfordrende – specielt for de uerfarne. Det er derfor også enormt vigtigt, at du gør din cykel synlig i mørket for andre trafikanter og modkørende. Cykler du ofte i mørke, kan det være en fremragende ide at investere i et par funktionelle MTB cykellygter til din cykel. Disse sørger for skarpt og vedholdene lys, samtidig med, at de modkørende trafikanter ikke bliver blændede.  Du kan have de smarte og funktionelle MTB cykellygter både foran og bagpå din cykel, så det er let at se din cykel i trafikken. Invester i de funktionelle MTB cykellygter både for din og andres generelle sikkerhed i den udfordrende trafik.

Smarte reflekser

Det er som udgangspunkt lovpligtigt at køre på en cykel, der har reflekser – og med rigtigt god grund. En cykel med to hjul skal være forsynet med mindst én skarp og tydelig refleks. Grunden til at lige netop reflekserne er så vigtige på cyklen er, at de bevæger sig i takt med at cyklen bevæger sig, og dette gør din cykel let at se i mørket. Ejer du en cykel uden reflekser, skal du straks påsætte nogle. Kør aldrig på en cykel uden reflekser eller lygter! Det kan være yderst farligt for dig og dine medtrafikanter.

Sikkerhed fremfor alt

Som tidligere nævnt er sikkerhed det absolut vigtigste i trafikken. Dette gælder både for billister og cykellister. Som cykellist kan du ikke altid regne med, at andre trafikanter og bilister kan se dig i mørket, og derfor skal du altid gøre dit for at andre ser dig og holder øje med din færden. Selvom det ikke nødvendigvis ser smart eller pænt ud, er det altså enormt vigtigt, at du eksempelvis bruger cykelhjelm, reflekser og cykellygter. Du kan aldrig være sikker på, om andre trafikanter har set dig i trafikken, men du kan gøre dit for at gøre vejene mere sikre – både for dig selv og for andre. Sikkerhed skal altid være den første prioritering, når det kommer til cykling.