Sund mund giver bedre performanceDet er vigtigt, at man passer godt på sine tænder. Hvis man ikke sørge for at gøre dette, så kan man nemlig begynde at få rigtig mange problemer med ens tænder, og det er altså ikke særligt sjovt. Det kan også være vigtigt, at man passer godt på sine tænder, fordi man gerne vil holde ens tænder pæne. Det er klart, at sunde tænder også er pænere tænder. Det er jo også en rigtig god grund til, at man skal huske at tage til tandlægen jævnligt.

Oplever du problemer med tandkødet?

Det kan f.eks. svært at få sig selv til at smile, hvis man ved, at ens tandkød ser ulækkert ud. Det kan det f.eks. komme til, hvis man begynder at døje med tandkødsbetændelse. Det er dog ikke i alle tilfælde, hvor det rent faktisk kan ses af andre, men man kan alligevel hele tiden mærke det selv, og det kan godt påvirke, hvordan man performer i hverdagen. Et smil er også noget af det, som det er godt at møde folk med, derfor kan det godt komme til at påvirke dine sociale kompetencer, hvis du ikke kan smile til folk, når du møder dem, fordi du ikke har det godt med dine tænder eller dit tandkød. Ville det så ikke være meget bedre, hvis du fik gjort noget ved det?

Hvad er tandkødsbetændelse?

Tandkødsbetændelse er, som navnet indikerer, en betændelse i tandkødet. Det kan godt være, at det lyder meget voldsomt, men det er heldigvis noget, som er meget normalt, og som er nemt at behandle. Hvis du går til tandlægen med tandkødsbetændelse, så er det meget almindeligt, at tandlægen vil fjerne plak fra dine tænder og dit tandkød. Det betyder, at du har nemmere ved at rengøre dine tænder og dit tandkød fremover, og så skulle du gerne være i mindre risiko for at få tandkødsbetændelse. Der er dog nogle grupper, der er i større risiko. Dette gælder gravide og folk med sukkersyge. Hvis du hører til en af disse grupper, så skal du virkelig være opmærksom på dit tandkød.

Er du bange for at gå til tandlægen?

Det kan også være, at du ikke er kommet til tandlægen endnu, fordi du er bange for det. Der er rigtig mange, der er bange for at gå til tandlægen, så det er altså en udfordring, de er helt vant til at tage sig af. Du vil sikkert også gerne performe godt, ikke?