Cryosauna er behandlingen til dig der dyrker sportHører du til dem der dyrker sport og som gerne vil optimere sin restitution og ydeevne, så er behandling i en af de populære cryosauna helt sikkert noget for dig. Behandlingen giver nemlig fordele både før, under og efter behandlingen, og er derfor et oplagt middel til dig der ønsker bedre præstationer i forbindelse med din sport.

Læs med her for at få en dybere indsigt i hvad en cryosauna er, og hvordan dens mange fordele kan hjælpe dig til at forbedre dine præstationer når du dyrker sport.

Hvad er en cryosauna

Cryo er græsk for kulde, og netop kulde er da også indbegrebet af hvad behandling i en cryosauna går ud på. Under behandlingen udsættes man nemlig for ekstreme kuldegrader på helt ned til minus 130. Nogen kender måske til det at vinterbade, som langt hen ad vejen har den samme effekt som behandling i en cryosauna. Behandling i en cryosauna er dog en mere effektiv og kontrolleret behandling med cryo.

Hvordan virker en cryosauna

Behandlingen med cryo virker ved at kulden får blodet i kroppen til at trække ind mod kroppens kerne, som under opvarmningen af kroppen efter behandlingen, igen strømmer ud i hele kroppen. I kernen af kroppen filtreres blodet nemlig mere effektivt fra, hvilket giver et boost når blodet igen strømmer ud i kroppen. Du opnår altså en forbedret afgiftning i kroppen, hvilket hjælper til at give en forbedret restitution, som især er effektivt efter fysiske anstrengelser som sport.

Derfor er cryo et must for sportsudøvere

En af de helt store fordele ved behandling med cryo, hvis ikke den største, er den store forbedring i kroppens evne til at restituere. En god og effektiv restitution er nemlig alfa og omega for enhver sportsudøver som ønsker at have gode præstationer. Behandlingen med cryo er også et effektivt til mange almene sportsskader såsom forstrækninger og muskelsprængninger. Derudover har den behandlingen en smertelindrende effekt, som også kan være medvirkende til forbedrede præstationer, i det at man ikke begrænses på samme måde af smerter.

Hvor kan man finde behandlere der tilbyder behandling i cryosauna

Der findes klinikker og behandlere af cryo terapi og cryosauna i hele landet, så der vil med stor sandsynlighed være mulighed for at få behandling med cryo i din umiddelbare nærhed. Vil man gerne finde mere information inden man bestiller tid til en cryosauna, kan man tage kontakt til en af de mange klinikker og høre nærmere om hvad de tilbyder, og hvordan cryo kan hjælpe lige netop dig.

Er du i tvivl om hvorvidt der ligger en behandler eller klinik der tilbyder behandling med cryo og cryosauna i det nærområde, kan du søge efter en behandler eller klinik på internettet. Husk at tilføje dit lokal- eller nærområde i din søgning, så du er sikker på at du får vist de tætteste resultater i forhold til din lokation.