Opgradér racercyklen med hjulsæt fra MavicDet er sommer og det er tid til at komme ud i det gode vejr igen. Cyklen skal trilles frem og gås efter i sømmene. Måske den trænger til en lille opgradering, eller måske du bare har fortjent det. Den absolut bedste opgradering du kan lave, er med et nyt hjulsæt. Helt i top ligger selvfølgelig hjulsæt fra Mavic, som du garanteret kender fra Tour de France, men mindre kan selvfølgelig også gøre det.

Hvorfor er hjulene så vigtige?

Hvis ikke du har været helt nørdet med cykler før, så er det ikke sikkert at du har tænkt meget over, hvad der gør en cykel rigtig god. Det handler selvfølgelig om, hvordan du kan få mest muligt ud af den energi, du selv lægger i dit forsøg på at komme hurtigt frem. Her gør hjulene den største forskel. Det er nemlig hjulene, der er cyklens kontaktpunkt med vejen og derfor har de stor indvirkning på afgørende faktorer som stivhed, rullemodstand, vægt og kraftoverførsel. Jo bedre hjul, jo mindre energi går der til spilde.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du får et godt hjulsæt, der passer til de udfordringer, du har tænkt dig at kaste dig ud i. Det er tid nu, så find dit nye hjulsæt, pak tasken og hop i sadlen!

Tag på cykeltur i Søhøjlandet

Den danske sommer er perfekt til lange cykelture. Vejret er mildt og det er bare skønt at trille afsted gennem skoven eller suse afsted ned ad vores let bakkede landskab. Hvad end du er til de hyggelige cykelture, lange stræk i højt tempo, eller en rigtig udfordring på mountainbikespor, så er Søhøjlandet det helt oplagte valg. Her finder du nemlig det smukkeste landskab i og omkring Silkeborg, Danmarks nye Outdoor hovedstad.

Vær forberedt på en udfordring

Selv hvis du bare vil på en hyggelig cykeltur, så skal du være forberedt på en hel del bakker i Silkeborg. Men det er selvfølgelig det hele værd, for bakkerne ligger skønt mellem smukke, grønne skove og et utal af smukke og idylliske skovsøer. Desuden kan du cykle langs Gudenåen og vinke til kanoer og kajakker, eller endda til hjejlen, verdens ældste, aktive hjuldamper.

Har du fået det der nye, lækre hjulsæt hjem og er du klar til at få det testet, så har Silkeborg også et væld af lækre og udfordrende mountainbike stier, der går på kryds og tværs gennem de smukke skove. Her bliver det for alvor tid til en udfordring!

Er du mere til de lange, seje strækninger, så strækker naturstien sig fra Silkeborg og hele vejen til Horsens. Her er ingen skarpe hjørner og kun få stop, da stien er en tidligere jernbane, der nu er asfalteret og lige til at hoppe på!