Undgå at blive ramt af stress med kropsterapiHvis du er ramt af stress eller bare har en meget travl hverdag, så kan kropsterapi virke stresslindrende. Kropsterapi er en måde at give din krop kærlig opmærksomhed og omsorg på, da det det lindrer og løsner op for de spændinger der har sat sig i din krop.

Et symptom mange oplever, på en travl hverdag eller begyndende stress er spændinger i nakke og skuldre, som kan sætte sig til spændingshovedpine. Derfor er et det vigtigt at lytte til kroppens signaler og dermed sænke farten. En måde at kunne mærke det kroppen fortæller på og sænke farten er gennem kropsterapi.

Selve behandlingen vil gøre at du vil føle større indre ro og mere afslappethed efter en behandling, da den kropslige berøring stimulerer frigivelsen af kærlighedshormonet oxytocin, som modvirker stresshormonet kortisol. Herudover arbejder behandlingen direkte med dit nervesystem, så du kan restituere og genskabe balance i din krop.

Kropsterapi er også med til at løsne dit bindevæv. Bindevæv er et stort fintmasket net af væv der findes i hele kroppen, især omkring muskler og knogler for at binde dem sammen. Mange tænker ofte ikke over at deres bindevæv har forbindelse til vores velvære og sundhed. Faktisk har et stramt bindevæv ofte forbindelse til smerter i ryg og nakke. Smerterne kan fjernes eller lindres ved at løsne op i bindevævet gennem kropsterapi.

Der er flere ting der kan få vores bindevæv til at blive stift og krympe. Herunder stress, inaktivitet, spændinger og alder. Alle de her faktorer får bindevævet til at trække sig sammen og give mindre bevægelighed i kroppen. Det er også derfor at du måske oplever at blive mere stiv i led og kroppen generelt med alderen.

Kropsterapi er med til at løsne op et stift bindevæv både gennem stræk, triggerpunktsterapi men også pulseringer som er vuggende bevægelser i kroppen. Ved at få løsnet op i bindevævet, vil du opleve at du får større bevægelighed og mere smidighed samt færre smerter. Når dit bindevæv løsnes, vil det også påvirke dit autonome nervesystem i en positiv retning, hvilket gør at du slipper din stress i kroppen og føler dig mere afslappet.

En anden måde at holde sin krop og dermed dit bindevæv smidigt på er ved, at drikke rigeligt med vand og få bevægelse ind i hverdagen. Det kan være alt fra at gå, cykle eller løbe.

Yin yoga hvor kroppen strækkes igennem er også effektivt. Her sidder man i strækkende stillinger i længere tid ad gangen. Helt fra 3-10 minutter ad gangen i samme stilling, hvilket vil gøre at dine ledbånd, sener og øvrige bindevæv bliver mere fleksibelt.