Skattejagt på stranden – den nye motionsformMotion er sundt, men det skal også helst være sjovt, og så skal man jo kunne finde tiden.
Nu er ferien på vej, og måske står den på sommerhus ved stranden. Hvorfor ikke bruge nogle af dagene på at få motion som familien kan dyrke sammen og samtidig gøre det spændende. Gå på skattejagt på stranden. Det vil både voksne og børn elske.
Det behøver selvfølgelig ikke kun begrænse sig til noget i kan lave i ferien, bor du og familien i nærheden af stranden, så vil en skattejagt på stranden sikkert altid være populær.

Hvad kan man finde på stranden

Du ved selvfølgelig at man kan finde muslingeskaller, flotte sten og måske være heldig at finde et stykke rav, men vidste du at man i danmark også kan finde hajæg, blæksprutte-skeletter og søpindsvin?
En tur på stranden kan altså være meget mere spændende, end mange tror, hvis bare man ved, hvad man skal kigge efter. Det bedste tidspunkt at gå på skattejagt på stranden en dags tid efter, at der har været stormvejr

Hvorfor lede efter rav

Der er mange, der leder efter rav, fordi de synes, det er smukt og spændende. Der er også nogen, der gør det i håb om at finde et stykke historie, da rav kan indeholde mange spor fra fortiden, og selvfølgelig har rav også en høj værdi. De store klumper kan koste helt op til 25 kr. pr gram, hvis det altså er intakt og i god kvalitet.
Men for at finde rav kan man godt regne med, at der skal gås mange kilometer, og derfor kan man få masser af god motion.

Hjælpemidler til at finde rav

Man kan få forskellige ravlygter og ravbriller, der kan gøre det nemmere at finde rav. Men uanset hvilke ravlygter man bruger, så skal man selvfølgelig stadig vide, hvor man skal lede.
Ravlygter kan både bruges om dagen og om natten, hvis de altså har det rette lys der kan oplyse rav om dagen.

Ravlygter kan selvfølgelig også bruges til alt muligt andet om natten på stranden, men de er lavet specielt til at kunne få rav til at lyse op og er meget stærke.

Har du aldrig fundet rav før, kan det være svært at vide præcist, hvad du skal kigge efter, men rav ligger ofte mellem tang, drivtømmer osv., der er skyllet op fra havet.
Rav er lettere end sten, og derfor finder du sjældent rav blandt stenene.