Find lykken, og hjælp andre med at finde formenDette indhold er sponsoreret.

Hvis træning, fitness, sund kost og fornuftig livsstil er naturligt forekommende interesser hos dig, har vi et forslag til, hvad din fremtidige beskæftigelse kunne være.

Hvis du samtidig nyder at arbejde med mennesker og får meget ud af at afhjælpe dem deres problemer og udfordringer, så er vi faktisk sikre på, at du vil lytte ekstra godt efter, når vi kommer med vores karriereforslag.

Er ovenstående noget, du uden tøven kan nikke bekræftende til, er vi ret sikre på, at du er den fødte personlige træner. Derfor vil vi gerne fortælle dig lidt om diverse fitness uddannelser, som faktisk ligger lige for fødderne af dig og bare venter på, at du køber dig adgang til deres undervisningsmateriale og -forløb.

Mange forskellige og spændende uddannelser

Når vi siger fitnessuddannelser, er der tale om et begreb, der dækker over flere forskellige uddannelser, som du kan tage dig. Alle dog med den ene åbenlyse fællesnævner, der hedder sundhed og velvære.

Er området af stor interesse for dig, så er der som nævnt forskellige veje at gå.

Du kan eksempelvis uddanne dig til at blive personlig træner, hvor du får en stor pakke i form af uddannelse og viden. Som personlig træner kan du bruge din erfaring og interesse inden for fitness og kost til at hjælpe andre. Personlige trænere kan operere på enten fuldtid eller deltid, så fleksibiliteten er stor.

Ønsker du at tage skridtet videre, så kan du købe dig ind på den uddannelse, der hedder ”Health Coach”, hvor du oven i hatten skal terpet gennem al den nyeste viden om biomekanik, smerteforståelse samt coren.

Af øvrige fitnessuddannelser kan nævnes kostvejleder – eller Nutrition Coach, som den ofte bliver kaldt – hvor du, som titlen antyder, bliver uddannet i kostens betydning for et sundt og funktionelt legeme.

Har du også en interesse, der går på menneskers adfærd i forbindelse med træning, livsstilsændringer med mere, så overvej uddannelsen Perception Coach, som netop fokuserer på årsagerne til, hvorfor så mange personer har svært ved at lægge deres livsstil om og følge en kost- eller træningsplan.

Pandemien har sat sit aftryk

Det er efterhånden almindeligt kendt, at den verserende, og efterhånden langtrukne pandemi har sat sine spor hos rigtig mange mennesker. Det er et hyppigt billede, at aktivitetsniveauet er faldet i takt med, at samfundsaktiviteten er dalet.

Dette har resulteret i en stigende efterspørgsel på personlige trænere, og dette imødekommes naturligvis, selvom der er rigeligt med retningslinjer, der skal efterleves. Her fylder værnemidler som håndsprit og mundvisir naturligvis meget, men også begrænsninger i forhold til at kunne forsamles har ændret praksis på området.

Dette har også haft den betydning, at meget materiale på de omtalte fitnessuddannelser tilsendes online, hvor man altså kan gennemføre dele af sin uddannelse.